Gridens

SmartGrid gatelys som reduserer energiforbruket med opptil 90%.

 
Design
Mobil
Utvikling

Prosjektoversikt

Det estiske selskapet Gridens produserer SmartGrid gatelys som hjelper til å redusere energiforbruket med opptil 90% og vedlikeholdskostnader med inntil 50%. Hvordan gjør de det? De tilbyr smarte LED-armaturer som kan kontrolleres via en webapplikasjon hvor enn du befinner deg. Denne webløsningen er bygget 100% av Thorgate.

Betydelige besparelser

Gridens gatelys er allerede i bruk i mer enn 10 estiske byer og har spart dem for hundretusenvis av euro i energikostnader. Thorgate er veldig glade for at vi kan bidra til å gjøre jorden til et grønnere sted.

Besøk Gridens

Smarte gatelys

Gridens webapp tilbyr en helt ny dimensjon for gatelysegenskaper som sparer både tid og penger.

Energiprofiler

Det er mulig å lage energiprofiler via webapplikasjonen. For eksempel fra klokken 10.00 til klokken 07.00 kan alle gatelysene dimmes i utvalgte gater med 70%. Dette reduserer energikostnadene betydelig.

Automatisk dimming

Webapplikasjonen gir også en mulighet til å konfigurere sensorer. Det er for eksempel mulig å slå på lampene automatisk hvis det er bevegelse i nærheten og slå dem av når bevegelsen opphører.

Varsling

Systemet sender også automatisk en epost eller SMS-varsling hvis det skjer noe med lampene (f. eks. knusing). Webapplikasjonen reduserer vedlikeholdskostnadene da du ikke fysisk trenger å sjekke lampene jevnlig.

God funksjonalitet er støttet av god teknologi

Ember.js for front-end

Vi bestemte oss for å bruke Ember.js for dette prosjektet. Ember er et supert brukergrensesnitt for komplekse webapplikasjoner som hjelper til å holde en god struktur. Den lager også UI-respons og er behagelig å bruke.

Django for back-end

Vi bestemte oss for å skrive koden for Gridens webapplikasjon i Python og i Django framework. Begge har blitt brukt til å lage skalerbare løsninger. Instagram er for eksempel også skrevet i Python og Django.

Bygget for global lansering

Vi bygde ikke Gridens webapplikasjon kun for Estland, men planla internasjonal lansering fra begynnelsen. Hvis du er interessert i å ha energieffektive lamper i din by, ta kontakt på info@gridens.com.

Thorgate gjorde våre lamper intelligente.

- Reino Villand, CEO of Gridens